29.5 C
Tirana
Wednesday, June 19, 2024
spot_img

Fluturimi i parë i makinës që shndërrohet në avion për 3 minuta (Video)

Një makinë fluturuese sportive që mund të shndwrrohet nga makinw në avion në vetëm tre minuta ka fluturuar 1,500ft në ajër mbi Sllovaki si pjesë e një fluturimi provë, thonë zhvilluesit e saj. Pamjet e bujshme të AirCar , të zhvilluara nga firma Sllovake KleinVision, e tregojnë atë duke vozitur në një pistë, duke ndaluar për të vendosur krahët, dhe më pas duke fluturuar në ajër. Ky është prototipi i pestë i makinës fluturuese dhe zhvilluesit thonë se do të ishte mirë për udhëtime të kohës së lirë dhe vetë drejtuese, ose si një shërbim komercial taksi.

Asnjë detaj i çmimit nuk është zbuluar për automjetin futuristic, por ai mund të udhëtojë për rreth 620 milje në të njëjtën kohë dhe mund të shihet në ajër dhe në rrugë nga viti i ardhshëm. Sipas zhvilluesve të saj, ajo përfundoi dy javë 1,500 fluturime provë në Aeroportin Piestany në Sllovaki këtë javë, duke e sjellë atë një hap më afër fluturimit komercial. Projektuar nga profesori Stefan Klein, AirCar përfundoi në mënyrë të sigurt dy ngritje dhe ulje si pjesë e provës. Makinat mund të jenë të rënda, por avionët duhet të jenë të lehtë dhe kështu gjetja e këtij ekuilibri për AirCar ishte një sfidë e madhe për Klein dhe ekipin e tij.

Modeli me dy vende, i testuar në Sllovaki këtë javë, peshon 2,425 lb dhe mund të mbajë një ngarkesë shtesë prej 440 ll për fluturim, tha kompania. Mundësuar nga një motor BMW 1.6l, aeroplani i makinës ka një fuqi efektive prej 140HP dhe diapazoni i vlerësuar i udhëtimit të AirCar është 621 milje. Zhvilluesit thonë se ai është projektuar në mënyrë që stabiliteti dhe kontrolli i AirCar të jetë i arritshëm për çdo pilot, pa ndonjë trajnim të specializuar të kërkuar.

“Parametrat kryesorë të fluturimit konfirmuan të gjitha konceptet teorike dhe llogaritjet në të cilat bazohej zhvillimi i AirCar,” tha profesori Klein.Kur të përfundojnë të gjitha testet e kërkuara ligjërisht të fluturimit, ata planifikojnë ta përshtatin anijen me një motor më të fuqishëm dhe shpresojnë ta kenë atë të gatshëm për shitje brenda gjashtë muajve.

Kompania tashmë ka një blerës të interesuar për të blerë një nga AirCars kur kalon të gjitha testet e ardhshme dhe është gati për të fluturuar – ose për të vozitur. “Me AirCar ju do të arrini në destinacionin tuaj pa sherr për të udhëtuar në aeroport dhe për të kaluar përmes sigurisë tregtare”, tha bashkë-gjetur Anton Zajac. “Ju mund ta vozisni AirCar tuaj në kursin e golfit, në zyrë, në qendër tregtare ose në hotelin tuaj dhe ta parkoni atë në një vend parkimi normal,” tha Zajac.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Më të fundit