16.5 C
Tirana
Thursday, April 25, 2024
spot_img

Si të parandalojmë në mënyrë efektive transmetimin e ftohjes, gripit dhe Covid-19?

Ashtu si me çdo sëmundje virale, sa më shpejt që të shfaqen simptomat e para, është më mirë të kufizoni kontaktin dhe të izoloheni derisa ato të zhduken plotësisht.

Veshja e një maske, respektimi i distancës shoqërore dhe masat pengesë (larja e duarve, shmangia e puthjes dhe shtrëngimi i duarve, kollitja në bërryl, përdorimi i shamive të disponueshme, ventilimi i ambienteve të brendshme) te vlerësuara në kontekstin e epidemise aktuale, gjithashtu do kene një ndikim në qarkullimin e viruseve të gripit.

Në rast të simptomave të ngjashme me gripin ose dyshimit të Covid-19, ne duhet te shmangim shkuarjen për të parë njerëz tanë te dobët / te rriskuar!

“Ne nuk shkojmë të shohim gjyshen tonë, as xhaxhain diabetik. As nuk shkojmë në qendra tregtare të mbushura me njerëz, ”
Shpresojme gjithashtu për një ulje të rasteve të gripit dhe nazofaringut këtë dimër, falë gjesteve të pengesave.

Kujdes!!!

Njerëzit mbi moshën 65 vjeç dhe pacientët me sëmundje kronike, sëmundje kardiovaskulare, diabet, sëmundje të mëlçisë ose sëmundje të frymëmarrjes duhet të jenë veçanërisht vigjilentë përballë Covid-19 dhe gripit!!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Më të fundit