34.5 C
Tirana
Friday, July 12, 2024
spot_img

Testi i kancerit të gjirit me AI dhe pa rrezatim jep rezultate në 10 minuta

Një test inovativ i kancerit të gjirit i mbështetur nga inteligjenca artificiale ka potencial për të zbuluar sëmundje në një fazë të hershme dhe premton të japë rezultate brenda 10 minutave. Mbi të gjitha nuk të ekspozon ndaj rrezatimit të mamografisë.

Aktualisht në fazën e provës klinike, Ailis është funksional si një metodë imazherike që mat ndryshimet termike në gji, inde dhe zonat rreth tij.

Mund të ofrojë një metodë alternative të shqyrtimit të gjirit. Kjo metodë është e lëvizshme, që do të thotë se ofron akses më të gjerë në teste dhe një përvojë më komode të vizitës.

Zhvilluar nga një ekip novatorësh në Poloni, shpresohet se testi do të inkurajojë më shumë gra që të kontrollohen, pasi shmanget ngjeshja dhe shtrëngimi i gjirit (që ndodh gjatë mamografisë) dhe lehtëson gjithashtu ankthin.

“Vizioni ynë është një botë në të cilën kanceri i gjirit nuk është më një sëmundje kërcënuese për jetën”, thotë Michat Matuszewski, bashkëkrijues i Ailis.

“Duke prezantuar këtë pajisje moderne në treg, ne po krijojnë një paradigmë të re për të dy ekzaminimet e gjirit dhe më e rëndësishmja, rezultate të menjëhershme.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Më të fundit