30.5 C
Tirana
Thursday, June 20, 2024
spot_img

As me gisht e as me fytyrë, telefonat do t`i hapim me frymë

Merre telefonin të dorë dhe thjesht merr frymë. Kaq do të mjaftojë që të ndizet, pra të kalojë nga gjendja e kyçur në atë aktive.

Siç duket çdo njeri ka një mënyrë unike të të marrit frymë. Po aq unike sa shenjat e gishtave. Një grup shkencëtarësh indianë nga Instituti i Teknologjisë Madras në Chennai e kanë zbuluar këtë detaj dhe po punojnë për ta çuar më tej.

Janë kryer edhe teste me 94 vullnetarë të të dy gjinive, nga të cilët u regjistruan 10 frymëmarrje të njëpasnjëshme, duke përdorur një sensor të shpejtësisë së ajrit.

Falë këtyre testeve, studiuesit vërtetuan atë që prisnin, mbi unikalitetin e çdo njeriu për të nxjerrë ajrin nga hundët dhe goja.

Çfarë do të ishte një plus i zhbllokimit me frymëmarrje? Një telefon mund të zhbllokohet edhe me fytyrën apo gishtit e dikujt që nuk jeton më, por frymë, s`do mund ta hapte më askush e privatësia e gjithkujt do merrej me vete.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Më të fundit