29.5 C
Tirana
Wednesday, June 19, 2024
spot_img

Vendosni këmbën mbi këmbë kur uleni? Ja pse nuk duhet ta bëni shpesh

Shumë njerëz, si burrat ashtu edhe gratë, mbajnë një qëndrim këmbë mbi këmbë, kur ulen.

Mirëpo jo të gjithë e dinë se ky pozicion, dëmton shëndetin tuaj, pasi rritet presioni i gjakut.

Nëse ju qëndroni gjatë ulur këmbë mbi këmbë, legeni juaj pëson një lëndim. Një studim ka treguar se ulja këmbë mbi këmbë për më shumë se tre orë, mund të sjellë dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës dhe dhimbje të qafës.

Gjithashtu, ky pozicion uljeje i bën muskujt e brendshëm të kofshës më të shkurtër dhe muskujt e jashtëm të kofshës më të gjatë, gjë që çon në një mosvendosje të shtyllës kurrizore me kalimin e kohës.

Sigurisht, ulja këmbë mbi këmbë nuk shkakton një urgjencë mjekësore. Megjithatë, mund të shkaktojë një rritje të përkohshme të presionit të gjakut. Prandaj, mundohuni të mos qëndroni më gjatë se 1 orë këmbë mbi këmbë.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Më të fundit