33.5 C
Tirana
Friday, June 21, 2024
spot_img

Nesër nis shtetrrethimi/ Si merret leja për liridalje pas orës 22:00

Publikohen dy urdhrat e posaçme për mënyrën se si do të funksionojnë tre javët e shtetrrethimit në Shqipëri. Nga dita e nesërme, për tre javë, nga ora 22:00 deri në ora 06:00 në të gjithë Shqipërinë do të ndalohet lëvizja.

Ky vendim ndalimi do të zbatohet deri në datën 2 dhjetor të këtij viti. Sipas vendimit të marrë personat që për arsye pune duhet të dalin në këtë fashë kufizuese duhet të nxjerrin leje te portali e-Albania.

Sipas skenarëve të riskut, evidentohen zona me nivel të ulët të riskut, zona me nivel mesatar të riskut dhe zona me nivel të lartë risku.

1. Kufizimi i lëvizjes nga ora 22:00 – 06:00 në të gjithë vendin, me përjashtim të lëvizjes për motive pune, emergjenca shëndetësore apo nevoja të domosdoshme.

2. Ndalohen aktivitetet e bareve – restoranteve nga ora 22:00 – 06:00 (përvec shërbimit delivery).

3. Smart-ëorking për administratën publike (sipas specifikës së sektorit) në zbatim të protokolleve të sigurisë. Përjashtim bëjne strukurat ofruese të shërbimeve duke zbatuar protokollet e sigurisë.

Dokumenta bashkëngjitur

5faaa0debb34a

5faaa0dee874c

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Më të fundit